UN BUZOIAN, PRIMUL COPIL CU COVID INTERNAT LA A.T.I.

Un băieţel de 10 ani, din județul Buzău, confirmat cu COVID-19, se află în stare gravă la un spital din Capitală din cauza noului coronavirus. Autoritățile sanitare spun că este primul copil din România, infectat cu noul coronavirus, internat la Terapie Intensivă.

Copilul a fost adus, sâmbătă, la Unitatea Primiri Urgențe a  Spitalului Județean Buzău, cu dureri de cap, stare de amețeală și febră. Din cauza stării grave a micuțului, acesta a fost trimis de urgență la un spital din Capitală.

Băiatul a fost testat la Buzău pentru COVID19, însă rezultatul a ieșit negativ. Odată ajuns la Spitalul „Victor Gomoiu” din București, micuțul a fost retestat cu aparatul PCR, de data aceasta rezultatul fiind pozitiv.

Iniţial, părinţii băiatului au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, la Buzău, testul copilului fiind negativ.

La două zile de la internare, buzoianul a fost diagnosticat cu boala Kawasaki, afecțiune care ar fi fost declanşată de coronavirus.

Boala i-ar fi afectat grav plămânii, conform medicilor bucureşteni, care anunță însă că starea băiatului se îmbunătățește pe zi ce trece.

Boala Kawasaki este una inflamatorie, de cauză necunoscută, care determină inflamarea pereților arterelor, ceea ce duce, printre altele la febră, erupții cutanate și dureri articulare. Cea mai gravă complicație a bolii Kawasaki este deteriorarea arterelor coronare, care, în cazuri rare poate pune viața în pericol. Cauza acestei boli rămâne neclară, deşi se suspicionează o origine infecţioasă ca element declanşator al bolii.

Related posts