DEMISIE IMPUSĂ

Șoc în politica buzoiană! Deputatul Cristinel Romanescu și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Organziației Județene a PNL Buzău. Este o demisie solicitată chiar de către președintele PNL, Ludovic Orban. Astăzi, în cadrul ședinței  Biroului Permanent Național al PNL, Orban le-a cerut tuturor șefilor de organizații liberale, cu procent sub 27 la sută la alegerile locale, să facă un pas în spate. La scurt timp, deputatul Cristi Romanescu și-a anunțat pe Facebook demisia din partid, asumându-și eșecul înregistrat la Alegerile Locale de organizația pe care a condus-o, la Buzău, timp de 3 ani și 4 luni.

CRISTINEL ROMANESCU, fost președinte PNL Buzău: “Alegerile locale din septembrie 2020 sunt un obiectiv ratat pentru PNL Buzău. Îmi asum integral această neîmplinire. În consecință, am hotărât să-mi dau demisia de onoare din funcția de președinte al filialei.

Am petrecut în această funcție câțiva ani extraordinari. Am reușit, printre altele, să obținem un scor istoric pentru candidatul nostru la alegerile prezidențiale, un scor bun la europarlamentare și avem acum filiale și candidați proprii în toate localitățile. Practic, am reconstruit organizația dupa ce fusese decimată de efectele ordonanței traseismului politic 55 din 2014 dată de PSD.

Voi continua alături de Partidul Național Liberal. Voi susține organizatia locală cu toată energia și experiența mea politică.

Multumesc echipei PNL Buzău pe care am avut bucuria si onoarea să o conduc acești ani și multumesc buzoienilor care au avut incredere în noi!”

La Buzău, PNL a obținut un scor sub așteptări, 16,38 la sută. Candidatul liberal la Primăria municipiului Adrian Zoican a obținut de zece ori mai puține voturi decât social democratul Constantin Toma. Alegerile au fost pierdute și la Rm. Sărat, dar și în cele trei orașe, Nehoiu, Pătârlagele și Pogoanele.

Cristinel Romanescu, candidat la Consiliul Județean, a luat peste scorul partidului cu câteva procente, dar de trei ori mai puțin decât candidatul PSD, Petre Emanoil Neagu. 10 primării comunale au fost câștigate de candidați PNL.

Tot astăzi, şi-au mai anunţat demisia șefii organizațiilor PNL din județele Bacău, Hunedoara, Timiş, Satu Mare, Brăila şi Ialomiţa.

Related posts