CONTINUĂ REABILITAREA TERMICĂ A BLOCURILOR

Primăria Buzău continuă reabilitarea termică a blocurilor, cu bani europeni și guvernamentali.  Într-o primă etapă, anul trecut și începutul lui 2020, în municipiul Buzău s-au reabilitat termic 7 blocuri, patru din cartierul Micro III, două, în Zona Industrială, iar altul, în centru, pe bulevardul Unirii. În acest moment, se află în reabilitare alte 8 blocuri.

Municipalitatea buzoiană are în pregătire și o a treia etapă, cu mai multe blocuri care vor fi reabilitate cu fonduri europene și guvernamentale.

Reabilitarea termică presupune înlocuirea tâmplăriei exterioare, inclusiv a celei aferente accesului în blocul de locuinţe, izolarea termică a faţadei, dar și închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă.

60% din banii necesari reabilitarii blocurilor vin de la Uniunea Europeană și de la Guvernul României, iar 40% este contribuția Primăriei Buzău. Din acești 40%, plătiți de municipalitate constructorului, proprietarii trebuie să restituie în jur de 20%, deci 9% din totalul investiției, bani plătibili în rate pe parcursul a 5 ani.

Related posts