SEMNALE DE ALARMĂ

Viorel Holban, presedintele PNL Rm. Sărat, trage un semnal de alarma asupra mai multor probleme ale municipiului. Candidatul PNL la funcția de primar solicita autoritatilor locale sa se implice in rezolvarea problemelor apărute în reabilitarea Colegiului National ,,Alexandru Vlahuta”, lucrări care au stagnat de trei luni. Holban afirmă că exista riscul ca acest proiect guvernamental sa nu se finalizeze din cauza autoritatilor, care nu ar fi reusit sa indeplineasca procedurile pentru accesarea unui credit necesar cofinantarii proiectului de reabilitare. El atrage atenția că termenul de finalizare a lucrarilor este  luna martie a anului 2021.

Viorel Holban precizeaza ca autoritatile din Rm Sărat au alocat din bani publici sume pentru publicitate, însă nu au găsit soluții și pentru reabilitarea Colegiului National ,,Alexandru Vlahuta”. Holban sustine ca mutarea temporara a elevilor in cladirea fostului Liceu Agricol, cladire reabilitata in perioada 2008-2016, nu inseamna ca autoritatile trebuie sa fie linsitite si sa nu mai continuie proiectul de reabilitare.

O altă problema sesizată de Viorel Holban vizează Colegiul Sanitar ,,Nicolae Păulescu” din municipiu, unitate care este pe cale sa se desfiinteze. Holban spune ca, in 2013, s-a implicat personal ca institutia de invatamant postliceal sa functioneaza in Rm. Sarat și să ofere elevilor din zonă șansa de a se califica pentru un loc de muncă în sistemul medical. Astfel, peste 400 de elevi au terminat cursurile colegiului si si-au gasit locuri de munca in farmacii sau in cadrul Spitalului Municipal.

Pe 13 august 2020, Colegiul Sanitar a fost instiintat in scris de către conducerea Liceului ,,Victor Frunza” ca nu i se mai poate prelungi contractul de inchiriere pentru ca nu exista spatiul solicitat. Neavand spatiu în care să funcționeze, colegiul  trebuie sa se mute intr-o alta localitatea, iar cei 240 de cursanti vor fi nevoiti sa faca naveta la Buzau sau Focsani.

Viorel Holban face un apel la autoritatile locale pentru a chema urgent la discutii reprezentantii institutiei de învățământ, astfel încât să se identifice un alt spatiu. El considera ca trebuie sa existe un dialog intre administratia locala si conducerea Colegiului, nu doar instiintari scrise. Holban susține că unitatea de invatamant s-a adresat si Consiliului Local Municipal pentru a prezenta situatia, însă reprezentanții Colegiului au fost  îndrumați să se adreseze în scris.

Related posts