TURIȘTI STRĂINI, LA VULCANI CU CORTUL

Rezervaţia naturală de la Vulcanii Noroioşi, oferă turiştilor români şi străini, deopotrivă, ingredientele unei vacanţe pe cât de reuşită, pe atât de ieftină. Printre dealurile şi pajiştile înverzite, departe de poluarea din oraş, turiştii găsesc la aici un loc potrivit pentru a scăpa de stresul cotidian. Un camping de la poalele vulcanilor este destinaţia perfectă pentru cei care dau vacanţele luxoase la hoteluri de cinci stele pentru o ieşire în natură, cu rulota sau cortul.

Rob, un englez care munceşte de patru ani în Bucureşti, se numără printre turiştii dornici să respire aerul proaspăt şi să admire priveliştile superbe din zona Vulcanilor noroioşi. Şi-a adus cu el soția, tot englezoaică, şi câţiva prieteni din Scoţia şi Olanda, și ei cu serviciul tot în București.

În jurul celor cinci oaspeţi străini sunt numeroşi turişti dornici să guste aerul proaspăt şi priveliştile superbe pe care în puţine alte locuri din Europa le mai găsesc. În campusul de la baza vulcanilor noroioşi sunt cazaţi în rulote drumeţi din mai toate zonele țării.

Pe glob, sunt aproximativ o mie de astfel de fenomene, dar în Europa sunt foarte rare. România, prin rezervaţia naturală din Buzău, se poate lăuda cu singurii vulcani noroioşi miniaturali din Europa. Rezervaţia Vulcanii Noroioşi are patru locuri în care se manifestă acest fenomen: La Fierbători, Pâclele Mari, Pâclele Mici şi Beciu.

Related posts