ORAȘ SUB APE

O ploaie torențială de câteva zeci de minute a provocat aseară dezastru pe mai multe străzi din municipiul Buzău. Din cauza sistemului de canalizare subdimensionat, care nu poate prelua cantități mari de apă într-un timp foarte scurt, artere importante din mai multe zone ale orașului au fost inundate. Șoferii au circulat cu mare dificultate pe străzile Chiristigii și Frăsinet, unde traficul a fost dirijat de către echipaje de Poliție.

Bălțile formate din acumulările de apă au cauzat probleme și sub podul de la Mărăcineni, iar circulația pe șoseaua de centură a fost oprită câteva zeci de minute. Pe strada Chiristigii, unde se află și sediul Inspectoratului de Poliție Buzău, pietonii au putut circula doar cu încălțămintea în mâini.

În Zona Industrială a orașului, apa acumulată după potop a depășit roțile mașinilor, iar mulți șoferi și-au pierdut numerele de înmatriculare în lacurile formate de ploaie.

În urma apelurilor la 112, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a trimis pe teren opt echipaje. Pompierii au fost solicitați să evacueze apa din câteva curți de pe străzile Viilor și Vulcan. De asemenea, subsolul unei grădinițe a fost inundat, fiind nevoie de intervenția unui echipaj de la ISU dotat cu o motopompă mobilă.

Related posts